Sachiko

Sziasztok! A nevem Pszichokutty (vagy Sachiko) - választhatsz eme kettőből. Eredetileg a blog az egyik kurzusomra készült, de a blogimádatom elragadott, és hivatalosan ez most az egyetlen blogom. Itt a mindennapjaimról, a gondolataimról olvashattok, vagyis bepillantást nyerhettek a világomba. A blog eléggé összetett, az éppen látott filmtől kezdve a lelkivilágomon át, a zenén keresztül mindent olvashattok, ha kedvetek támadna hozzá. Jó szórakozást :)

Negyvenötödik - Csukd le a szemed és hallgasd, ahogy a zene téged szólít

2011.04.03. 19:26 - pszichokutty

Címkék: zenész

Van egy csodás dél-koreai zongorista, aki már oly sokszor tépett ki egy darabot a szívemből, csupán a zenéjével. Dallamai olyan érzelmeket sugároznak, melyek minden szívet megremegtetnek. Ezért most eme kedves zseni életét szeretném leírni. :)

Művészneve Yiruma, mely nem áll messze eredeti nevétől: Lee Ru Ma (이루마). 1978. február 15-én született Dél-Koreában, nemzetközi szinten elismert zongorista és zeneszerző. Leghíresebb zenéi közt elsősorban a "River Flows in You", a "Kiss the Rain" és a "Maybe" című dalokat emlegetik. Legnépszerűbb albuma "First Love" címmel került a boltokba 2001-ben.

Öt éves korában kezdett el zongorázni, majd mikor ő 11 éves lett a családja Londonba költözött, hogy a tehetséges fiúcska a Purcell iskolába járhasson, ahol zenei tehetségek tanulnak (LINK). Kettős állampolgársággal rendelkezett (dél-koreai és brit), de 2006-ban visszamondta a brit állampolgárságát, hogy Dél-Koreában a haditengerészetben szolgálja hazáját. Szerelmét 2007 májusában vette feleségül. A 11 albummal rendelkező zenész érdekes módon nem a klasszikus zene felé vonzódik, inkább a világzenei, a "new age"-i zenészek közé tartozik.

Érdekesség: A "River Flows in You" című dalát sokan a Twilight-Sagához kötik, pedig nincs egymáshoz közük. Ez az egész história azzal kezdődött, hogy egy Alkonyat rajongó Bella altatójának tudta be a dalt és így felrakta egy videómegosztó oldalra. Így terjedt el és így hiszik sokan TÉVESEN! azt, hogy ez a dal szándékosan a Twilight-hoz íródott.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichokutty.blog.hu/api/trackback/id/tr732796907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása