Sachiko

Sziasztok! A nevem Pszichokutty (vagy Sachiko) - választhatsz eme kettőből. Eredetileg a blog az egyik kurzusomra készült, de a blogimádatom elragadott, és hivatalosan ez most az egyetlen blogom. Itt a mindennapjaimról, a gondolataimról olvashattok, vagyis bepillantást nyerhettek a világomba. A blog eléggé összetett, az éppen látott filmtől kezdve a lelkivilágomon át, a zenén keresztül mindent olvashattok, ha kedvetek támadna hozzá. Jó szórakozást :)

Hetedik - A sorozatok fogságában I. (Boys Before Flowers)

2011.02.22. 19:59 - pszichokutty

Címkék: sorozat

Hello Blog-egerek!

Gondolom nem sokat mond nektek az, ha azt mondom, hogy kdorama, vagy jdorama.

A doramák a TV-ben vetített élőszereplős sorozatok és filmek. Ezek közül vannak olyanok, amelyek manga, esetleg anime adaptációkból készültek. Általában 45-50 (esetleg 60) perces egy rész (film esetében természetesen több). A japánok többnyire 10-12 részes, a koreaiak általában 16-20 részes, míg a kínaiak 30-35 részes évadokból állnak. Külön érdekességük, hogy felrúgnak minden nyugati filmmel kapcsolatos sablont, nem kiszámíthatóak a komikumok és a történések, részben a keletiek gazdag fantáziájának köszönhetően, részben a kultúrák közti különbségekből fakadóan. Érdekes, izgalmas, magával ragadó világ a doramák világa. A legtöbb doramának van valami mondanivalója a sok humor vagy dráma mögött, az egyszerű "milyen fontos a barátság"-tól kezdve egész komoly társadalmi és szociális kérdésekig bezárólag bármi. -link-

Ebből érthetően a kdorama egyenlő a koreai doramával, a jdorama pedig a japánnal.

     Köszönhetően W barátnőmnek, október közepétől elkapott a kdorama láz, amikor nála voltam, megnéztük a Boys Over Flowers 1. részét. Miután hazajöttem egyre több részt néztem meg, egyre többet akartam belőle. Nagyon megszerettem őket és meg kell mondanom, hogy a koreaiak jobban tetszettek, mint a japánok.

De most pár ismertető azok közül, amiket néztem, vagy nézek.

 

Kattints a "tovább" gombra!

 

 

 

Kezdem először is a Boys Over Flowers (vagy másnéven a Boys Before Flowers) című 25 részes szösszenettel. Bizonyos fordítási gondok miatt még nem végeztem vele, a fanok által készített felirat csupán a 15. részig van meg, de a kedves barátnőm most fordítja nekem a 19. részt (természetesen angol feliratból). Mivel csak most kezdtem az angol tanulást, nem szívesen vágnék bele egy ilyen nagy terjedelmű projectbe (60-70 perc egy rész!), így aztán hagyatkoznom kell a többiekre.

Először is a szereplők bemutatása:


Geum Jan Di: A lány a családi vállalkozásba segít be (ruhatisztító cég), amikor is megmenti a Shinwa iskola egyik tanulóját az öngyilkosságtól. Ezután ő is helyt kap az ország legelitebb iskolájában, ahova - bár nem szívesen - kénytelen menni. A makacs lány nem fél kimondani azt, amit gondol, ezért néha bajba is keveredik. Megismerkedik az iskola "nagymenőivel" az F4-gyel, ahol szerelmi háromszögbe csöppen.

 

F4:


Goo Joon Pyo:
Ő egy tipikusan gazdag, elkényeztetett fiú, aki azt hiszi, hogy pénzért bárkit/bármit megvehet. Nem csoda, hiszen a családjáé a Shinwa cég, amihez az iskola is tartozik. Igazi vezéregyéniség, ami abban is megmutatkozik, hogy ő vezeti az F4 baráti társaságot. Néha roppant módon arrogáns, de megláthatjuk a szerethető oldalát, amivel végképp belopja magát a szívünkbe. :) Ő a kedvencem, az utálatos énével együtt :)

 


Yoon Ji Hoo
: A kis magának való cuki bogyó, aki elbűvöl minket a mosolyával és le se tudjuk venni róla a szemünket. Ő az, aki el van a maga világában, szeret aludni és még a leglehetetlenebb helyzetben is képes rákérdezni, hogy hogyan kell palacsintát sütni. Imádnivaló, legszívesebben örökbe fogadnám.. De szegényke kicsit későn kap észbe...

 


So Yi Jung:
 A kis imádnivaló playboy-fiú, aki az összes nőnek udvarol a világon. A szaxofon istene, az agyagozás hercege, több kiállítása is van. Kis huncut, de irtózatosan aranyos, ezért megbocsájtjuk neki :) Pár.. kereshetne magának végre egy állandó barátnőt, talán épp azt, aki pont előtte van, és vagy nem veszi észre, vagy nem akarja... Kapj a fejedhez, öcsi!

 


Song Woo Bin:
Óóó, a "Yo-What's up, man?" - srác.. Ő a lazaság királya, no meg a maffiafönőke.. A családjáé egy nagy építőipari vállalat és néha igazán szomorú pillanatokat élhetünk át vele, ilyenkor a legszívesebben megölelném, megsimogatnám a haját és súgnám a fülébe: "Nyugi, kedves, minden rendbe jön". Szeretjük Őt is ám :)

 

Érdekesebb szereplő talán még Ga Eul lehetne, Jandi barátnője, de elkezditek nézni a sorozatot, akkor úgy is megtudják, hogy ki ő :)

Nem szeretném a történetet leírni, mert akarva-akaratlanul is olyan információkat elárulnék, ami nem lenne jó azok számára, akik kedvet kaptak hozzá... A sorozat romantikus-dráma, én néha igazán eleresztettem a könnycsatornáimat, szóval néhány rész mellé készítsetek ki egy minimum 100as zsepit :)

Ha szeretnéd megnézni, akkor ezen a linken letölthetitek a részeket, valamint itt megtalálhatjátok a linket is, amelyen a feliratok vannak. Itt a sorozat zenéit is letölthetitek, amit speciel én nagyon szeretek. :)

Remélem kedvet kaptatok hozzá ^_^

Annyeong ^^

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichokutty.blog.hu/api/trackback/id/tr462681507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása